Friday, March 18, 2022

Uppsats om polio

Uppsats om polio



Enstaka fall har funnits i århundraden, men mer förödande utbrott av sjukdomen började i 1800-talets Europa, följt av migration till U.S.A. I Indien började vaccination mot polio med Expanded Program on Immunization EPI. polio Ord 3 sidor 6 citerade verk, uppsats om polio. Det drabbar främst barn under fem år, även om individer i alla åldrar kan få det World Uppsats om polio Organisation, [C]. Vissa trodde att det inte var säkert att vaccinera nyfödda, barn som är sjuka eller tidigare vaccinerade barn; [4] det sista poliofallet i Indien var en flicka som inte hade vaccinerats för att hon var sjuk.





Poliovaccinet



Upplever polioepidemin Det var i mitten av september; höjden på sommaren och temperaturen var någonstans på åttiotalet, och under normala omständigheter skulle det vara en lång rad människor, särskilt barn som väntade på att få dyka in i det enorma inomhus uppsats om polio vid Mission Beach Plunge. Men det här var inte vanliga tider, de enda människorna i närheten av poolen var där för att övergiven titta på det kristallklara vattnet och undra vilket dödligt monster som lurar uppsats om polio dess djup. den fruktade sjukdomen kallas uppsats om polio, som slog både unga och gamla av poängen från s till s.


Skolbarn och föräldrar var lika rädda för polio som de var för atombombattacker mot USA. När poliovaccinet äntligen upptäcktes inokulerades människor över hela Amerika. Ändå fanns det massor av människor som inte litade på läkare, inte gillade användningen av nålar - och några som till och med fruktade att vaccinet skulle ge deras barn polio. Anti-vaccin propaganda. Polio kommer in i kroppen genom munnen och infekterar de första cellerna som kommer i kontakt med den Poliomyelit. Poliovirus Introduktion Polioviruset som orsakar poliomyelit hos människor är ett enterovirus som tillhör det lilla picornaviruset, Uppsats om polio familj. Poliovirus är snabbt, syraresistent, stabilt, mycket vävnadsspecifikt och består av en enkelsträngad, uppsats om polio, positivt RNA.


Poliovirus kan vistas i halsen eller tarmkanalen hos människor, uppsats om polio. Poliomyelit är en mycket smittsam infektionssjukdom som har tre stammar, poliovirus 1 PV1PV2 och PV3. Poliovirus, även om det är sällsynt i utvecklat. sedan antika kulturer som Egypten. Tidiga historiker beskriver polio som feber eller en försvagande sjukdom i extremiteterna, särskilt vanlig för barn. Enstaka fall har funnits i århundraden, men mer förödande utbrott av sjukdomen började i 1800-talets Europa, följt av migration till U.S.A. där tusentals fall också dokumenterades. Enbart Brooklyn, New York upplevde en poliodödstal på över 2, i Polio erkändes inte som en smittsam virussjukdom förrän. för att bekämpa detta virus.


Poliomyelit är. Polio, uppsats om polio känd som poliomyelit, är en smittsam sjukdom som först sågs i England i av Uppsats om polio Under trä. De första utbrotten rapporterades i början av 1800-talet och det rapporterades först i USA i Först fanns det inga behandlingar mot polio. Epidemierna ökade kraftigt på norra halvklotet, uppsats om polio. Det tog längre tid för polio att upptäckas som ett stort problem i utvecklingen. Poliovaccinet Upptäckten av poliovaccinet var ett viktigt medicinskt och vetenskapligt genombrott eftersom det räddade många liv sedan s. Under sommaren drabbade den stora polioepidemin USA. Vid s hade hundratusentals människor drabbats av poliomyelit.


Det högsta antalet fall inträffade med över 50 personer som var infekterade med viruset. När de hygieniska förhållandena var dåliga attackerade polio spädbarn. Sjukdomen spreds av smittade. Poliomyelit förkortad till polio har funnits i tusentals år, uppsats om polio, och det finns fortfarande uppsats om polio bota, men på toppen av dess förödelse i USA, Dr. Jonas Salk introducerade ett sätt att uppsats om polio Det. Polio angriper nervcellerna och ibland det centrala nervsystemet, vilket orsakar muskelförtvining, förlamning och till och med dödsfall, uppsats om polio. Sjukdomen, vars symtom är influensaliknande, fastnade mest barn, och under första hälften av 1900-talet blev polioepidemierna mer förödande.


Salk, medan. Även om sjukdomen inte är lika vanlig, hanterar människor den fortfarande idag. Poliomyelit är en sjukdom som inte kommer att gå obemärkt förbi. När någon först får viruset kommer de att uppleva symtom som t.ex. Hemsida Polio. Gratis uppsatser och uppsatser för polio, uppsats om polio. Sortera efter: Mest relevant Högsta betyg. Tillfredsställande uppsatser. Sida 1 av 50 - Om uppsatser. Uppleva polioepidemin Ord 3 sidor. Upplever polioepidemin. Bra uppsatser. Rädsla för polio Ord 2 sidor. Rädsla för polio. Polio essä ord 3 sidor. Polio uppsats.


Poliovirus ord 2 sidor 9 citerade verk. Poliovirus. polio Ord 3 sidor 6 citerade verk. Bättre uppsatser. The Polio Vircines: Jonas Salks poliovaccinord 4 sidor. The Polio Vircines: Jonas Salks poliovaccin. Polio: historien och behandlingarna av polioord 2 sidor. Polio: Polios historia och behandlingar. Poliovaccinet ord 3 sidor. Poliovaccinet. poliovaccin Ord 2 sidor. poliovaccin. Sammanfattning av Peg Kehrets liv med polio ord 2 sidor. Sammanfattning av Peg Kehrets liv med polio. Populära ämnen. Poliovaccin Polis Politisk Politisk vetenskap Politisk agenda Politisk allegori Politisk analys Politisk djur Politiska aspekter Politiska attityder Politisk auktoritet Politisk övertygelse Politiska kampanjer Politisk karriär Politiska teckningar Politisk förändring Politiskt klimat Politiskt gemenskap Politiska förhållanden Politisk korrekthet Politisk korruption Politisk korruption Politisk kris Politisk kris Politisk korruption Politisk kris Politisk kris.





exempel på förslagsuppsats



Enbart Brooklyn, New York upplevde en poliodödstal på över 2, i Polio erkändes inte som en smittsam virussjukdom förrän. för att bekämpa detta virus. Poliomyelit är. Polio, även känd som poliomyelit, är en smittsam sjukdom som först sågs i England av Michael Underwood. De första utbrotten rapporterades i början av 1800-talet och det rapporterades först i USA i Först fanns det inga behandlingar mot polio. Epidemierna ökade kraftigt på norra halvklotet. Det tog längre tid för polio att upptäckas som ett stort problem i utvecklingen.


Poliovaccinet Upptäckten av poliovaccinet var ett viktigt medicinskt och vetenskapligt genombrott eftersom det räddade många liv sedan s. Under sommaren drabbade den stora polioepidemin USA. Vid s hade hundratusentals människor drabbats av poliomyelit. Det högsta antalet fall inträffade med över 50 personer som var infekterade med viruset. När de hygieniska förhållandena var dåliga attackerade polio spädbarn. Sjukdomen spreds av smittade. Poliomyelit förkortad till polio har funnits i tusentals år, och det finns fortfarande inget botemedel, men på toppen av dess förödelse i USA, Dr.


Jonas Salk introducerade ett sätt att förhindra det. Polio angriper nervcellerna och ibland det centrala nervsystemet, vilket orsakar muskelförtvining, förlamning och till och med dödsfall. Sjukdomen, vars symtom är influensaliknande, fastnade mest barn, och under första hälften av 1900-talet blev polioepidemierna mer förödande. Salk, medan. Även om sjukdomen inte är lika vanlig, hanterar människor den fortfarande idag. Poliomyelit är en sjukdom som inte kommer att gå obemärkt förbi. När någon först får viruset kommer de att uppleva symtom som t.ex. Hemsida Polio. Gratis uppsatser och uppsatser för polio.


Sortera efter: Mest relevant Högsta betyg. Tillfredsställande uppsatser. Sida 1 av 50 - Om uppsatser. Uppleva polioepidemin Ord 3 sidor. Upplever polioepidemin. Bra uppsatser. Rädsla för polio Ord 2 sidor. Rädsla för polio. Polio essä ord 3 sidor. Den ökande frekvensen av dropparna och fall av polio bland delvis vaccinerade barn, orsakade rykten om att dropparna inte fungerade. Den 30 juli testade en nio månader gammal pojke från Navi Mumbai positivt för vaccin-härledd poliovirus VDPV typ 2. Detta var det fjärde fallet som registrerades i landet i Många delar av Indien är avlägsna och svåråtkomliga.


Människor i vissa områden hade fått dålig och kastdiskriminerande behandling av statliga hälsomyndigheter, vilket gjorde dem mindre villiga att hjälpa till med vaccinationsprogrammet. Tidskraven för poliovaccination gav ibland vårdpersonal mindre tid för andra tjänster. Frånvaron av gratis hälsotjänster förutom poliovaccination och preventivmedel leder till rykten om att dropparna orsakade infertilitet. Ryktena om vaccinationer varierade efter område, men klustrades, så att det fanns en större risk för ett kluster av ovaccinerade barn. Vissa trodde att det inte var säkert att vaccinera nyfödda, barn som är sjuka eller tidigare vaccinerade barn; [4] det sista poliofallet i Indien var en flicka som inte hade vaccinerats för att hon var sjuk. Dåligt deltagande av läkare och sjuksköterskor, svårigheter med att underhålla och skaffa vaccin, svårigheter att skaffa fordon och bristande stöd från samhällsmedlemmar har orsakat problem i programmet, [8] liksom trötthet under långa antipoliokampanjen.


Kampanjen stöddes av organisationer inklusive de indiska federala och statliga regeringarna, internationella institutioner och icke-statliga organisationer. Det är en del av Global Polio Eradication Initiative, som leds av Rotary International, Världshälsoorganisationen, UNICEF och U. Centers for Disease Control and Prevention. Skådespelaren Amitabh Bachchan deltog som frivillig i kampanjen, filmade TV- och radioinslag som uppmanade till självbelåtenhet [4] [9] och personligen vaccinerade barn. De indiska och afghanska cricketlagen har stöttat sina nationella och internationella ansträngningar för att utrota polio.


En studie som observerar data fram till slutet av korrelerar icke-polio akut slapp förlamning AFP-frekvenser med pulspoliofrekvens i Indien. För att skapa ett bredare nät för upptäckt av poliovirus och för att maximera känsligheten så att varje poliomyelitfall upptäcks, anpassade Global Poliomyelit Eradication Initiative AFP som ett övervakningsverktyg och breddade falldefinitionen av AFP i Indien. Den utökade falldefinitionen av AFP omfattar orsaker till icke-polio AFP NP-AFP, inklusive Guillian-Barrés syndrom, transversell myelit och traumatisk neurit och tvetydiga fall.


Från Wikipedia, den fria encyklopedin. Arkiverad från originalet på Retrieved The Hindu. Hämtad 2 januari The Times of India. Durga; Yergolkar, Prasanna; Shankarappa, K. Subbanna november Nya infektionssjukdomar. doi: PMC PMID International Journal of Environmental Research and Public Health. Utrotning av infektionssjukdomar. Dracunculiasis Utrotning av dracunculiasis Polio Utrotning av polio Malaria Utrotning av malaria Yaws Eradication of Yaws. Hakmask Lymfatisk filariasis Mässlingvaccin epidemiologi Röda hund Trakom Onchocerciasis Syfilis Rabies Lepra.

No comments:

Post a Comment