Monday, January 10, 2022

Citerar en uppsats

Citerar en uppsats



Denna statistik baserades på årlig standardiserad citerar en uppsats. John Trischitti, i detta TED-föredrag, citerar en uppsats, diskuterade hur analfabetism påverkar över en miljard människor världen över. På en lokal skola i St. Använd författarens efternamn och publiceringsår för citat i text. Iles, V. Formatet på citatet bör se ut enligt följande: Författare. Catchpole: Quibbler Books,





Hänvisningsregler



När du skriver om vilket ämne som helst är uppsatser skrivna av andra ofta en snabb och enkel källa att använda och att citera. Om du använder skrivstilen Modern Language Association MLA kommer du att vara det citerar en uppsats att formatera dina citat av uppsatserna du refererar beroende på var du hittade verket, till exempel från webben, från en tidskrift eller från en bok. Innan du bör oroa dig för ett specifikt citat måste du se till att din citerade sida är korrekt formaterad. Enligt den sjunde upplagan av "MLA Handbook for Writers of Research Papers" och den tredje upplagan av "MLA Style Manual and Guide to Scholarly Publishing" ska sidan visas i slutet citerar en uppsats tidningen, med titeln "Works Cited" med stor versal och centrerad överst på sidan.


De citerade verken ska visas med 12 punkters teckensnitt - typiskt Times New Roman - och vara dubbelt spridda. Marginalerna ska vara 1 tum på alla sidor. Alla citat som kräver mer än en rad bör använda en hängande indrag, där den andra och alla efterföljande rader i citatet är indragna fem blanksteg. Om du blir ombedd att inkludera anteckningar för dina uppsatscitat bör de också vara indragna. För att korrekt citera en uppsats som visas i en tidning, måste du notera citerar en uppsats författare, citerar en uppsats, sidnumren som uppsatsen förekommer på, uppsatsens titel och tidskriftens eller tidskriftens publiceringsdatum.


Formatet på citatet bör se ut enligt följande: Författare. Medium för publicering. Att citera en uppsats i en vetenskaplig tidskrift liknar att citera en uppsats som förekommer i en tidskrift. Du behöver samma information. Här är en mall för hur ditt citat ska se ut: Författare. Utgåvanummer År : sidor. De flesta studenter citerar en uppsats till Internet som deras förstahandsval inom forskning för dess enkelhet i användning och omedelbara resultat. Många tryckta publikationer vänder sig också till onlinepublicering.


Om du behöver citera en uppsats du hittade online, kontrollera om den är en del av en webbtidning eller vetenskaplig tidskrift online. Ange din källa på samma sätt som du skulle göra om den förekom i tryckt form; dock, citerar en uppsats, i avsnittet för publicering, skriv "Webb" och ersätt "n. Jackie Stark är utbildningsreporter för en småstadstidning. Först publicerad i hon har täckt ett brett spektrum av ämnen, från Pres. Obamas valseger till internationella resor. Stark har en Bachelor of Fine Arts i engelska från Northern Michigan University. Hur man citerar tidigare skrivna uppsatser. Hur man får kopior av tidningar. Hur man publicerar en tidningsartikel. Delar av en informativ uppsats.


Hur man citerar en uppsats i MLA, citerar en uppsats. Jackie Stark Uppdaterad 23 juli, Hem » Hur man citerar. Referenser Purdue Online Writing Lab: MLA-formaterings- och stilguide Purdue Online Writing Lab: MLA Works Citerar en uppsats Sida: Grundläggande format Purdue Online Writing Lab: MLA Works Citerade: Periodicals Purdue Online Writing Lab: MLA Works Citerade: Electronic Sources Web Publications MLA Handbook for Writers of Research Papers, Seventh Edition; Moderna språkföreningen; Skriva ut.





måluppsats



Fall 3 Använd ett långt utdrag blockcitat utan citattecken men med vänster indrag en halv tum. Observera dessutom att du måste sätta en punkt före parentesen. Ett citat anses vara långt om det tar fyra eller fler rader i din uppsats. En av anledningarna till det kan vara det faktum att studenter försummar att köpa en motsvarande stilmanual eller att rådgöra med sin handledare. Enligt Smith måste du lära dig att citera en källa i din uppsats för att inte plagiera. Ibland kan du välja att parafrasera enskilda citat från flera sidor. I ett sådant fall kan du ange sidorna eller ett sidintervall separerade med ett kommatecken så här: Smith 26, 28, Till exempel:. Antalet ord du väljer att använda beror på titeln.


Du vill att så många som ska göra det tydligt för läsaren från vilken källa citatet kommer. Black 22 , andra vägrar att ens erkänna global uppvärmning som ett problem i planetskala T. Svart Ta en titt på några fler exempel på MLA-citat i text med deras respektive referensposter. Den 1 oktober blev Hanoi Vietnam ledare på listan över städer med de högsta nivåerna av luftföroreningar. Smith 3. Smith, Thomas. Spencer 5. Spencer, Laura. För att återställa rörelsen av qi-energi, agerar läkaren på vissa akupunkturpunkter - områden där meridianerna kommer närmast kroppens yta.


Turnbull 5. Turnbull, Katarina. Byggandet av Okayamas slottskomplex slutfördes i , och slottet fungerade som bostad för lokala daimyo feodalherrar under hela Edo-perioden XVII-XIX-talet. Gilliam 2. Metod 3. Börja din bibliografipost med namnet på författaren till uppsatsen. Skriv in efternamnet på författaren till uppsatsen, följt av ett kommatecken. Skriv sedan författarens förnamn, följt av en punkt. Inkludera titeln på uppsatsen inom citattecken. Skriv rubriken på uppsatsen med skiftläge, versal med det första ordet och varje substantiv, pronomen, adjektiv, adverb och verb. Lägg till titel och redaktör för det större verket tillsammans med sidnummer för uppsatsen. Skriv ordet "In" följt av titeln på det större verket i kursiv stil.


Sätt ett kommatecken efter titeln och lägg sedan till orden "redigerad av" följt av redaktörens namn. Sätt ett kommatecken efter redaktörens namn. Lägg till sidintervallet där uppsatsen kan hittas, följt av en punkt. Ge publiceringsinformation för det större verket. Ange platsen för utgivaren, följt av ett kolon. Skriv sedan namnet på utgivaren av det större verket, följt av ett kommatecken. Stäng din bibliografipost med det år då det större verket publicerades. Ottery St. Catchpole: Quibbler Books, Justera din formatering för fotnoter. Din första fotnot innehåller samma information som din bibliografipost. Den är dock formaterad som en enda mening, med kommatecken för att separera elementen istället för punkter. Du sätter även publiceringsinformationen inom parentes.


Den enda punkten i fotnoten visas i slutet. Efter den första fotnoten använder du ett förkortat fotnotsformat som bara inkluderar författarens efternamn, titeln på uppsatsen och sidnumret eller sidintervallet där det refererade materialet förekommer. Visste du att du kan få svar som undersöks av wikiHow Personal? Lås upp personalundersökta svar genom att stödja wikiHow. wikiHow Staff Editor Staff Answer. Inte användbart 0 Hjälpsamt 0. Skriv namnet på den första författaren och använd sedan förkortningen "et. Inte användbart 2 Hjälpsamt 5. För en uppsats som nås via onlinedatabas, använd exakt samma format som för den tryckta journalen, men lägg till doi digitala objektidentifierare om tillgängligt.


Om den inte är tillgänglig, lägg till webbadressen. Inte användbart 1 Hjälpsamt 2. Inkludera din e-postadress för att få ett meddelande när denna fråga är besvarad. Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube. Skicka ett tips Alla tipsinlämningar granskas noggrant innan de publiceras. Du kanske också gillar How to. Hur. Fler referenser 8. Om denna artikel. Medförfattare av:. Diya Chaudhuri, PhD. Medförfattare: Uppdaterad: 18 juni, Kategorier: Utvalda artiklar Uppsatser Citation. På andra språk Italiano: Citare un Saggio. Español: citar un ensayo. 中文: 引用参考文献(英文). Русский: оформлять цитаты в эссе. Bahasa Indonesia: Mengutip Esai. Nederlands: En essäciteren. Tack till alla författare för att ni skapat en sida som har lästs , gånger.


Läsarens framgångsberättelser Skyy DeRouge 14 nov, betygsatt denna artikel:. Fler läsarberättelser Dölj läsarberättelser. Hjälpte den här artikeln dig? Cookies gör wikiHow bättre. Genom att fortsätta använda vår sida godkänner du vår cookiepolicy. Louis Community College, , sid. Om du citerar ett specifikt webbdokument utan sidnummer, inkludera författarens namn, datum, rubrik på avsnittet och styckenummer inom parentes:. Lär dig mer om sidan APA-referenser genom att gå igenom den här handouten. För information om STLCC:s policy för akademisk integritet, kolla in denna webbsida.


Ett exempel på APA-uppsats finns nedan. Även om formateringen av uppsatsen inte kan replikeras exakt på en webbsida, kan du se det övergripande innehållet som måste inkluderas på varje sida. Observera att den övergripande formateringen skulle vara dubbelt spridd och skulle innehålla en rubrik med sidnumret i det övre högra hörnet och titeln på uppsatsen med bokstäver i det övre vänstra hörnet. Läskunnighet är en viktig färdighet i dagens samhälle. Läskunnighet innebär att bygga kritiskt tänkande, förstå bevisen i en text och ställa frågor. Vid en St. Louis skola, Lafayette Preparatory Academy LPA, eleverna har olika läskunnighet. Den här skolan behöver ett mer formaliserat läskunnighetsprogram. Den här uppsatsen fokuserar på att tänka på hur man på ett autentiskt sätt förstår läskunnighetsbehoven i denna gemenskap och hur man bygger ett läskunnighetsprogram på den här skolan.


John Trischitti diskuterade i detta TED Talk hur analfabetism påverkar över en miljard människor världen över. Läskunnighet är avgörande för att minska fattigdom och kriminalitet och kan hjälpa till att bygga kritiskt tänkande, stark självuppfattning och självförtroende samt nyfikenhet och kreativitet. Undervisning i läskunnighet är centrerad på förmågan att läsa och skriva, men denna process bör gå längre än att läsa ord på en sida. Schmoker argumenterade för autentisk läskunnighet och hävdade att eleverna borde läras ut läskunnighet av högre ordning, eller förmågan att kritiskt läsa en text, förstå motsatta synpunkter och ställa genomtänkta frågor. Dessa färdigheter måste genomsyras av läroplanen. På en lokal skola i St.


Louis-området, Lafayette Preparatory Academy LPA, att bygga ett läskunnighetsprogram av denna typ är avgörande. Att fastställa kärnfrågorna för läskunnighet och bygga ett framgångsrikt läskunnighetsprogram på LPA innebär att förstå hur man på ett autentiskt sätt engagerar samhällets behov och hur man bygger kapacitet inom detta läskunnighetsprogram. Lafayette Square ståtar med en historisk del av St. Men överraskande nog, baserat på Missouri Department of Elementary and Secondary Education DESE-data, hade Lafayette Preparatory Academy LPA, en K-8 offentlig charterskola i området, endast Denna statistik baserades på årliga standardiserade bedömningar.


Vissa kanske tror att hjälpa till med läskunnighetsfrågan på LPA börjar med att förstå Missouris utbildningssystem.

No comments:

Post a Comment