Friday, December 31, 2021

Uppsatser om deras ögon tittade på gud

Uppsatser om deras ögon tittade på gud



Könsroller i deras ögon var att titta på Gud Uppsatser om deras ögon tittade på gud roller är ett avgörande tema i romanen Their Eyes Were Watching God av Hurston. tröst kon sß là » §ÃŸn n. Joe Starks försöker påtvinga Janie sin idealiserade version av femininitet. När Janie först träffar Tea Cake har hon blivit så säker på sin frihet att hon inte är villig att ge upp den. Vilka detaljer i romanen hittills förklarar det kulturella och historiska sammanhanget?





Liknande ämnen



Uppsatsexempel. I romanen Their Eyes Were Watching God av Zora Hursten har huvudpersonen Janie svårt att hitta sin sanna kärlek. Janie trodde det efter att hon gift sig med Logan, uppsatser om deras ögon tittade på gud, hon skulle snart bli kär i honom. En dag hade Janie ett tjejsamtal med farmor om Logan. Han hade slutat att undra över hennes långa svarta hår och fingra det. En dag gick Logan för att köpa en mula medan Janie stannade hemma. Den fancy mannen hette Joe Starks, som en gång arbetade för de vita människorna för att spara pengar för att komma ner till Florida och för att bo i den nya staden som byggdes för färgade människor.


Joe ville göra Janie till sin fru och inte en hund, som Logan avrättar. En natt när Janie och Logan sov väckte Janie Logan för att fråga om deras förhållande. Hon frågade Logan vad som skulle hända om hon hade sprungit iväg och lämnat honom. Logan fruktade för det värsta så han försökte borsta tanken ur hans sinne genom att berätta för henne att han blev sömnig. Men Janie var ihärdig med att berätta sanningen för Logan om hennes känslor när hon lämnade honom för en bättre man som förmodligen skulle behandla henne rätt. Nästa morgon höll Janie på att förbereda frukost när Logan ringde henne för att hjälpa till att flytta gödselhögen innan den blev varm. Uppenbarligen tackade Janie nej till erbjudandet, eftersom hon kände att hennes plats hörde hemma i köket och hans uppsatser om deras ögon tittade på gud utanför arbetet, uppsatser om deras ögon tittade på gud.


Efter deras bråk avslutade Janie att laga frukost och bestämde sig för att lämna Logan för gott. Även om Joe inte var där och väntade på henne nere uppsatser om deras ögon tittade på gud, förändringen var tvungen att göra henne gott. Deras bröllop var helt annorlunda än hennes första äktenskap. Det var en ensam plats som en stubbe mitt i skogen. Janie var mer intresserad av Joes utseende och hur han hade mycket pengar och hur han klädde sig. Joe var mer bekymrad över staden än han var för Janie och hennes känslor.


Han trodde att eftersom hon var Mrs. Under sina arbetstimmar fick Joe Janie att bära en trasa över huvudet på grund av hans svartsjuka mot hennes hår, men han berättade aldrig för henne varför. Den var där för att skaka hand när sällskap kom på besök, men gick aldrig tillbaka in i sovrummet igen. Bara något hon hade tagit tag i för att drapera sina drömmar uppsatser om deras ögon tittade på gud. Båda männen verkar olämpliga för Janie, men den ena lutar mer åt hennes preferens, vilket är Joe Starks. Även om Joe är kontrollerande och missbrukande, behandlade han också Janie bättre än vad Logan gjorde eftersom han har pengar.


Med Logan Killicks behandlade han Janie som vilken annan person som helst. Han kände att eftersom hon var gift med honom och bodde hos honom, skulle hon arbeta i och utanför huset. Livsläxan är att du kan hitta din sanna kärlek om du faktiskt känner personen väl, och inte bara gifta dig med dem för deras utseende eller rikedom. Uppsatser Hitta en handledare. APA MLA Harvard Vancouver Essay Exempel. Juni, deras ögon såg på Gud Janie Karaktärsanalysuppsats. Kopiera till Urklipp Referens Kopierat till Urklipp. Deras ögon tittade på Gud Janie Character Analysis Essay [Internet]. Relaterade uppsatser: Determinism vs.





macbeth som en tragisk hjälteuppsats



De är inte bara stora till antalet och stränga och ogillar Janie, utan dessutom känner de sig våldsamma mot henne. Bilden av en spänd och laddad pistol som bara väntar på att avtryckaren ska tryckas och explosionen ska inträffa skapar en mycket extrem stämning - en av enorm spänning, tryck och oro. Alla människor är dock kalla och tysta. Det är alltså som Hurston mästerligt använder bildspråk i första stycket för att skapa en stämning av spänning. I nästa stycke släpper dock spänningen. Dessa musikaliska referenser bringar beskrivningen av de svarta människorna på baksidan av tingshuset till ett crescendo; de ger stormen en musikalisk kvalitet så att alla kraschar och smällar som de gör har rytm, har en rutin.


Stadsborna prasslar alla tillsammans, prasslar regelbundet, prasslar i samklang med varandra, och beskrivningen fortsätter därför att skapa en stämning i tingshuset som är förolämpad och rastlös, vilket ökar mängden spänning och spänning som läsaren upplever. I meningarna som följer efter hennes beskrivning av den spända, laddade atmosfären i tingshuset fortsätter Hurston att ta denna rastlöshet, känslan av rörelse och energi som hon har skapat med stormliknelsen, och tillämpar den på de faktiska händelserna i rättegången. Efter att ha satt scenen kan hon nu berätta om vad.


Hemsida Litteratur Böcker Deras ögon såg på Gud Retorisk analys Essä för deras ögon såg på Gud. Endast tillgängligt på StudyHippo. Deras ögon såg på Gud. Sidor: 4 ord Publicerad: 20 januari, Typ: Uppsats. Visa hela provet Ladda ner provet. Förhandsgranskning av text. Den fancy mannen hette Joe Starks, som en gång arbetade för de vita människorna för att spara pengar för att komma ner till Florida och för att bo i den nya staden som byggdes för färgade människor. Joe ville göra Janie till sin fru och inte en hund, som Logan avrättar. En natt när Janie och Logan sov väckte Janie Logan för att fråga om deras förhållande.


Hon frågade Logan vad som skulle hända om hon hade sprungit iväg och lämnat honom. Logan fruktade för det värsta, så han försökte ta bort idén ur hans sinne genom att berätta för henne att han blev sömnig. Men Janie var ihärdig med att berätta sanningen för Logan om hennes känslor när hon lämnade honom för en bättre man som förmodligen skulle behandla henne rätt. Nästa morgon höll Janie på att förbereda frukost när Logan ringde henne för att hjälpa till att flytta gödselhögen innan den blev varm. Uppenbarligen tackade Janie nej till erbjudandet, eftersom hon kände att hennes plats hörde hemma i köket och att hans var utanför och jobbade. Efter deras bråk avslutade Janie att laga frukost och bestämde sig för att lämna Logan för gott. Även om Joe inte var där och väntade på henne på vägen, var förändringen skyldig att göra henne gott. Deras bröllop var helt annorlunda än hennes första äktenskap.


Det var en ensam plats som en stubbe mitt i skogen. Janie var mer intresserad av Joes utseende och hur han hade mycket pengar och hur han klädde sig. Joe var mer bekymrad över staden än han var för Janie och hennes känslor. Han trodde att eftersom hon var Mrs. Under sina arbetstimmar fick Joe Janie att bära en trasa över huvudet på grund av hans svartsjuka mot hennes hår, men han berättade aldrig för henne varför. Den var där för att skaka hand när sällskap kom på besök, men gick aldrig tillbaka in i sovrummet igen. Bara något hon hade tagit tag i för att drapera sina drömmar över.

No comments:

Post a Comment