Tuesday, March 22, 2022

Liten uppsats om föroreningar

Liten uppsats om föroreningar



Efter att ha gått igenom uppsatserna kommer du att veta vad vattenföroreningar är och vad som är dess främsta orsaker; hur man stoppar vattenföroreningar; förebyggande av vattenföroreningar etc. Vanligt hushållsavfall innehåller plast, mat, trä, papper, liten uppsats om föroreningar, gummi, aluminium etc. Orsakerna till vattenföroreningar är många och inkluderar alltid mänskliga aktiviteter. Färskvatten är mycket knappt på planeten och föroreningar gör det ännu knappare. I båda fallen förorenar det vattendragen och hotar det marina livet såväl som livet i flora och fauna över de angränsande markerna. Föroreningsslogans : Luftföroreningsslogans Vattenföroreningsslogans Jord Liten uppsats om föroreningar Slagord Bullerföroreningar Slogans. Andra huvudorsaken till vattenföroreningar är stadsavfall och avlopp.





Kort och lång uppsats om föroreningar



Vatten är en sällsynt resurs, mycket nödvändig för livet på jorden, liten uppsats om föroreningar. Det är inte bara vatten som är viktigt utan det måste också vara rent och säkert att använda. Förorenat och förorenat vatten är bra för ingenting och är också farligt att använda eller konsumera. De främsta orsakerna till vatten är mänskliga inducerade och inkluderar aktiviteter som industrialisering, jordbruksaktiviteter, felaktig avfallshantering, etc. Vi har nedan tillhandahållit korta och långa uppsatser om vattenföroreningar på engelska för din kunskap och information.


Efter att ha gått igenom uppsatserna kommer du att veta vad vattenföroreningar är och vad som är dess främsta orsaker; hur man stoppar vattenföroreningar; förebyggande av vattenföroreningar etc. Vattenförorening avser förorening av vattenförekomster och underjordiska resurser av vatten av någon av de många mänskliga aktiviteterna eller naturliga orsakerna. Mänskliga aktiviteter som urbanisering, industrialisering, avskogning, avfallshantering, deponier är primärt ansvariga för vattenföroreningar. Några av de naturliga orsakerna till vattenföroreningar är vulkaner liten uppsats om föroreningar skräp från översvämningar. En annan naturlig orsak till vattenföroreningar är algblomning. Algblomning innebär en ökning av populationen av alger i en vattenförekomst, vilket resulterar i dess missfärgning och förorening. Idag har vattenföroreningar blivit ett stort miljöproblem och måste hanteras på ett ansvarsfullt sätt, liten uppsats om föroreningar.


Färskvatten är mycket knappt på planeten och föroreningar gör det ännu knappare. Varje år förlorar vi miljontals liter sötvatten till industriella och andra typer av föroreningar. Föroreningar består av synliga små och stora skräpbitar samt osynliga, skadliga och giftiga kemikalier. De synliga föroreningarna kan lätt avlägsnas från en vattenförekomst genom manuell rengöring eller filtrering, men de kemiska föroreningarna är mer farliga och svåra att ta bort. Kemikalier blandas in i vatten och ändrar dess egenskaper, vilket gör det skadligt att använda och livsfarligt. Det är bara genom uppriktiga individuella och kollektiva ansträngningar som vi kan övervinna problemet med vattenföroreningar och förhindra ett allvarligt vatten liten uppsats om föroreningar i framtiden.


Vattenförorening är en fråga av miljöhänsyn samt liv och hälsa för alla levande arter. För en liten uppsats om föroreningar av 7. Bara 2. Många industrier är etablerade nära vattendrag och använder sötvatten för att transportera industriavfall till närliggande vattendrag, liten uppsats om föroreningar. Detta industriavfall är giftigt till sin natur och utgör en hälsorisk för flora och fauna. Människor i bosättningarna i närheten av förorenade vattendrag har observerats lida av allvarliga hud-, andnings- och ibland till och med livshotande andra åkommor.


Andra huvudorsaken till vattenföroreningar är stadsavfall och avlopp. Varje hushåll producerar årligen ton avfall, bestående av plast, trä, kemikalier och andra föreningar. I avsaknad av en korrekt avfallshanteringsmekanism når detta avfall våra vattendrag som liten uppsats om föroreningar, sjöar, vattendrag och förorenar dem. Vattenföroreningar måste förhindras om vi vill att jorden ska vara grön, frisk och fylld med liv. Vatten är en viktig resurs för livet på jorden. Utan vatten, eller för att vara mer specifik, utan rent och säkert vatten, skulle livet på jorden vara ofattbart, liten uppsats om föroreningar. Du kanske tror att vi fortfarande har gott om vatten med det som utgör men det finns en hake - att den återstående procenten, dvs, liten uppsats om föroreningar, bara 2.


Dessutom bara 0. Till liten uppsats om föroreningar mer specifikt, den totala volymen vatten på jorden är 1,, Km 3, varav endast 10, Km 3 är sötvatten. Lämnar mycket mindre sötvatten till en befolkning på 7. Om föroreningen av vatten fortsätter som idag kan vi inom ett par decennier stå inför en akut vattenkris. Då kanske vi inte har något annat alternativ än att bara ångra det vi har gjort. Det finns fortfarande tid och saker kan normaliseras om vi vidtar åtgärder idag. Oavsett om det är en individuell åtgärd eller en kollektiv sådan, är en åtgärd för att spara vatten och förhindra dess förorening dagens behov. Vattenföroreningar uppstår när externa föroreningar kommer in i de annars rena och säkra naturliga vattenresurserna.


På grund av den växande mänskliga inblandningen och expansionen av tätorter har vattenföroreningar blivit en smärtsam verklighet idag. Källorna till vattenföroreningar är många och nästan alla genereras på grund av mänskliga aktiviteter. Industrier släpper ut miljontals liter giftig rök och materialavfall som lämnas direkt i luften, vattendrag och naturresurser. Det mesta av sådant avfall från industrierna lämnas direkt i vattendragen utan någon form av behandling. Det mesta av industriavfallet är giftigt till sin natur och ökar i sin tur toxiciteten hos vattnet det når. Dessutom innehåller hushållsavfallet som genereras varje dag i miljontals hushåll runt om i världen plastavfall, kemikalier, oljor, metaller etc.


De flesta av hushållen saknar en ordentlig avfallshanteringsmekanism och oftast dumpas avfallet direkt i miljön. Vattenföroreningar skulle kunna förhindras avsevärt genom att göra människor medvetna om dess orsaker och dess effekter på livet och planeten. Människor måste delta i städkampanjer där en grupp eller ett samhälle tar upp uppgiften att städa vattendragen varje helg eller minst en gång i månaden, liten uppsats om föroreningar. Dessutom måste strikta lagar utformas och strikt implementeras med målet att eliminera vattenföroreningar. Strikt övervakning kan förhindra människor och organisationer från att förorena och kommer också att förbättra ansvarsskyldigheten. Vattenföroreningar idag har blivit ett ämne för het debatt och oro för miljöaktivister och forskare.


Det hotar allas framtid liten uppsats om föroreningar levande arter på planeten jorden. Vattenföroreningar syftar på införandet av föroreningar i våra vattendrag. Dessa föroreningar genereras främst av mänskliga inducerade aktiviteter och utgör ett hot mot våra naturliga vattenresurser. Det finns flera saker man kan göra för att förhindra vattenföroreningar. Vissa av dem är enkla nog att tas av en individ medan vissa kräver kollektiva ansträngningar. Men ansträngningarna måste göras upprepade gånger för att bevara våra naturliga vattenresurser. Några av de implementerbara sätten att förhindra vattenförorening ges nedan. Ett genomsnittligt hushåll genererar alla typer av avfall inklusive kemikalier, kasserade mediciner och andra farliga föreningar. Polyetenpåsar används idag flitigt i alla hushåll.


De är lätta, kan bära tungvikt och lätta att förvara. Men polyetenpåsar utgör ett stort hot mot vattenresurserna. Polyetenen som vi gör av med våra hus, letar sig in i vattenmassorna. Att vara icke biologiskt nedbrytbar, det liten uppsats om föroreningar ligger där och förorenar vattnet och gör det giftigt. Vattenbesparing kan också uppnås genom att reparera alla defekta kranar i ditt hus och ort också, liten uppsats om föroreningar. Mycket av det avfall som vi genererar i husen skulle kunna återanvändas och återvinnas om vi bara anstränger oss lite för det.


Avfall som bilolja slängs i avloppet och når lätt ut i floder och bäckar. Detta är verkligen farligt för vattnets renhet och även för livet för organismer som lever i vatten. Å andra sidan kan bilolja återanvändas för flera andra smörjändamål. Vattenföroreningar idag har blivit en orsak till stor oro för människors hälsa och miljön, liten uppsats om föroreningar. Det är allas plikt att vidta åtgärder för att hålla vattnet fritt från föroreningar och även att bevara det, för en sund framtid för liten uppsats om föroreningar. Vattenförorening hänvisar till förorening av vattenkroppar som floder, sjöar, dammar och hav. Det orsakas när föroreningar som genereras av mänskliga aktiviteter som industrialisering, stadsavfall, nedskräpning, etc.


Eftersom vatten kommer från många källor finns det många typer av vattenföroreningar. De vanligaste typerna av vattenföroreningar beskrivs nedan. En del av avloppsvattnet och jordbruksavfallet innehåller höga halter av näringsämnen. Dessa näringsrika föroreningar orsakar algtillväxt, vilket gör vattnet olämpligt för att dricka och andra ändamål. Alger använder syrehalten i vatten vilket gör att andra organismer får ont om syre, liten uppsats om föroreningar, resulterade i deras död. Avloppsvatten och avloppsvatten från tätorter är rikt på olika lösliga och olösliga föroreningar som kvicksilver, plast, rutten mat, liten uppsats om föroreningar, skräp, kemikalier etc. När dessa föroreningar når vattendrag flyter en del av dem över ytan medan en del sjunker i botten. De lösliga föroreningarna förändrar också vattnets sammansättning.


Detta är en farlig situation för alla levande organismer i vattenkroppen. Varje vattenförekomst innehåller flera mikroorganismer inklusive aeroba och anaeroba organismer. När det biologiskt nedbrytbara avfallet når in i vattenmassorna och sönderfaller, uppmuntrar det tillväxten av fler mikroorganismer, vilket följaktligen använder mer syre, vilket i sin tur minskar syrenivån. Användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel förorenar grundvattenresurserna. Kemikalierna blandas med jord och blötläggs i marken med regn och når den underjordiska vattenreserven. Detta förorenade vatten når våra brunnar och andra vattenkällor, vilket gör konsumtionen skadlig. Vattenföroreningar är ett växande miljöproblem som utarmar en av våra mycket viktiga naturresurser.


Det är bara genom stor beslutsamhet och politisk vilja som vi kan lyckas rädda vatten från att bli förorenat. Vattenförorening avser förorening av vattenförekomster, främst på grund av mänskliga aktiviteter. Vattenförekomster inkluderar sjöar, floder, dammar, hav och underjordiska vattenresurser. Liten uppsats om föroreningar Föroreningar uppstår när avfall från industriella och andra källor kommer in i vattendragen, vilket leder till förorening av vatten, dessutom är det även skadligt för vattenlevande liv och för människor. Vatten är en viktig naturresurs och mycket användbar för livet på jorden. Orsakerna till vattenföroreningar är många och inkluderar alltid mänskliga aktiviteter. De olika orsakerna till vattenföroreningar ges nedan.


Avloppsvattnet från tätorter renas vanligtvis med kemikalier och släpps sedan ut i vattendragen efter blandning med färskvatten. För det mesta renas inte avloppsvattnet utan lämnas ut i vattendragen.





alla vackra hästar uppsats



Dessutom bara 0. För att vara mer specifik är den totala volymen vatten på jorden 1,,, Km 3 , av vilka endast 10,, Km 3 är sötvatten. Lämnar mycket mindre sötvatten till en befolkning på 7. Om föroreningen av vatten fortsätter som idag kan vi inom ett par decennier stå inför en akut vattenkris. Då kanske vi inte har något annat alternativ än att bara ångra det vi har gjort. Det finns fortfarande tid och saker kan normaliseras om vi vidtar åtgärder idag. Oavsett om det är en individuell åtgärd eller en kollektiv sådan, är en åtgärd för att spara vatten och förhindra dess förorening dagens behov.


Vattenföroreningar uppstår när externa föroreningar kommer in i de annars rena och säkra naturliga vattenresurserna. På grund av den växande mänskliga inblandningen och expansionen av tätorter har vattenföroreningar blivit en smärtsam verklighet idag. Källorna till vattenföroreningar är många och nästan alla genereras på grund av mänskliga aktiviteter. Industrier släpper ut miljontals liter giftig rök och materialavfall som lämnas direkt i luften, vattendrag och naturresurser. Det mesta av sådant avfall från industrierna lämnas direkt i vattendragen utan någon form av behandling. Det mesta av industriavfallet är giftigt till sin natur och ökar i sin tur toxiciteten hos vattnet det når.


Dessutom innehåller hushållsavfallet som genereras varje dag i miljontals hushåll runt om i världen plastavfall, kemikalier, oljor, metaller etc. De flesta av hushållen saknar en ordentlig avfallshanteringsmekanism och oftast dumpas avfallet direkt i miljön. Vattenföroreningar skulle kunna förhindras avsevärt genom att göra människor medvetna om dess orsaker och dess effekter på livet och planeten. Människor måste delta i städkampanjer där en grupp eller ett samhälle tar upp uppgiften att städa vattendragen varje helg eller minst en gång i månaden.


Dessutom måste strikta lagar utformas och strikt implementeras med målet att eliminera vattenföroreningar. Strikt övervakning kan förhindra människor och organisationer från att förorena och kommer också att förbättra ansvarsskyldigheten. Vattenföroreningar idag har blivit ett ämne för het debatt och oro för miljöaktivister och forskare. Det hotar framtiden för alla levande arter på planeten jorden. Vattenföroreningar syftar på införandet av föroreningar i våra vattendrag. Dessa föroreningar genereras främst av mänskliga inducerade aktiviteter och utgör ett hot mot våra naturliga vattenresurser. Det finns flera saker man kan göra för att förhindra vattenföroreningar. Vissa av dem är enkla nog att tas av en individ medan vissa kräver kollektiva ansträngningar.


Men ansträngningarna måste göras upprepade gånger för att bevara våra naturliga vattenresurser. Några av de implementerbara sätten att förhindra vattenförorening ges nedan-. Ett genomsnittligt hushåll genererar alla typer av avfall inklusive kemikalier, kasserade mediciner och andra farliga föreningar. Polyetenpåsar används idag flitigt i alla hushåll. De är lätta, kan bära tungvikt och lätta att förvara. Men polyetenpåsar utgör ett stort hot mot vattenresurserna. Polyetenen som vi gör av med våra hus, letar sig in i vattenmassorna.


Eftersom den inte är biologiskt nedbrytbar ligger den bara där, förorenar vattnet och gör det giftigt. Vattenbesparing kan också uppnås genom att reparera alla defekta kranar i ditt hus och ort också. Mycket av det avfall som vi genererar i husen skulle kunna återanvändas och återvinnas om vi bara anstränger oss lite för det. Avfall som bilolja slängs i avloppet och når lätt ut i floder och bäckar. Detta är verkligen farligt för vattnets renhet och även för livet för organismer som lever i vatten. Å andra sidan kan bilolja återanvändas för flera andra smörjändamål.


Vattenföroreningar idag har blivit en orsak till stor oro för människors hälsa och miljön. Det är allas plikt att vidta åtgärder för att hålla vattnet fritt från föroreningar och även att bevara det, för en sund framtid för planeten. Vattenförorening hänvisar till förorening av vattenkroppar som floder, sjöar, dammar och hav. Det orsakas när föroreningar som genereras av mänskliga aktiviteter som industrialisering, stadsavfall, nedskräpning, etc. Eftersom vatten kommer från många källor finns det många typer av vattenföroreningar. De vanligaste typerna av vattenföroreningar beskrivs nedan.


En del av avloppsvattnet och jordbruksavfallet innehåller höga halter av näringsämnen. Dessa näringsrika föroreningar orsakar algtillväxt, vilket gör vattnet olämpligt för att dricka och andra ändamål. Alger använder syrehalten i vatten vilket gör att andra organismer får ont om syre, vilket leder till att de dör. Avloppsvatten och avloppsvatten från tätorter är rikt på olika lösliga och olösliga föroreningar som kvicksilver, plast, rutten mat, skräp, kemikalier etc. När dessa föroreningar når vattendrag flyter en del av dem över ytan medan en del sjunker i botten.


De lösliga föroreningarna förändrar också vattnets sammansättning. Detta är en farlig situation för alla levande organismer i vattenkroppen. Varje vattenförekomst innehåller flera mikroorganismer inklusive aeroba och anaeroba organismer. När det biologiskt nedbrytbara avfallet når in i vattenmassorna och sönderfaller, uppmuntrar det tillväxten av fler mikroorganismer, vilket följaktligen använder mer syre, vilket i sin tur minskar syrenivån. Användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel förorenar grundvattenresurserna. Kemikalierna blandas med jord och blötläggs i marken med regn och når den underjordiska vattenreserven. Detta förorenade vatten når våra brunnar och andra vattenkällor, vilket gör konsumtionen skadlig.


Vattenföroreningar är ett växande miljöproblem som utarmar en av våra mycket viktiga naturresurser. Det är bara genom stor beslutsamhet och politisk vilja som vi kan lyckas rädda vatten från att bli förorenat. Vattenförorening avser förorening av vattenförekomster, främst på grund av mänskliga aktiviteter. Vattenförekomster inkluderar sjöar, floder, dammar, hav och underjordiska vattenresurser. Vattenförorening uppstår när avfall från industriella och andra källor kommer in i vattendragen, vilket resulterar i förorening av vatten, dessutom är det också skadligt för vattenlevande liv och för människor. Vatten är en viktig naturresurs och mycket användbar för livet på jorden. Orsakerna till vattenföroreningar är många och inkluderar alltid mänskliga aktiviteter.


De olika orsakerna till vattenföroreningar ges nedan-. Avloppsvattnet från tätorter renas vanligtvis med kemikalier och släpps sedan ut i vattendragen efter blandning med färskvatten. För det mesta renas inte avloppsvattnet utan lämnas ut i vattendragen. Den innehåller skadliga bakterier och patogener, vilket är extremt skadligt för vattenlevande liv och även för människor. Stora mängder giftigt avfall produceras av industrierna. Industriavfall inkluderar föroreningar som kvicksilver, bly, svavel, asbest och nitrater. Dessa kemikalier är inte bara skadliga för flora och fauna utan gör också vattnet olämpligt att använda.


På grund av avsaknaden av ett korrekt avfallshanteringssystem dumpar många industrier fortfarande skadligt avfall i naturliga vattenresurser. Vanligt hushållssopor innehåller plast, mat, trä, papper, gummi, aluminium mm. Detta skräp dumpas direkt i hav och floder eller når dem indirekt och tar ett par år till århundraden att bryta ned. I båda fallen förorenar det vattendragen och hotar det marina livet såväl som livet i flora och fauna över de angränsande markerna. Olja är olöslig i vatten och är lättare i densitet och flyter över den. Det är extremt skadligt om vattnet konsumeras eller används.


Föroreningar är förorening av miljön och atmosfären var bor vi och gör den oförmögen att leva på ett hälsosamt sätt. Vi har nedan tillhandahållit korta och långa uppsatser om föroreningar på engelska för din kunskap och information. Efter att ha gått igenom uppsatserna kommer du att veta vad föroreningar är och vad som är dess främsta orsaker; hur man stoppar föroreningar; dess förebyggande etc. Föroreningar avser förekomsten av föroreningar i den naturliga miljön. Några av exemplen på förorenande ämnen är — gaser som koldioxid CO 2 , kolmonoxid CO etc; fasta föroreningar som plast, avlopp etc och kemikalier som gödningsmedel samt de som produceras som biprodukter i fabriker, transporter etc.


Det är mycket nödvändigt att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder och proaktiva åtgärder för att förhindra ytterligare skador som kommer att hända på grund av förorening av jorden och dess invånare. Föroreningar idag har blivit ett globalt bekymmer för hälsan hos miljön såväl som för floran och faunan på planeten. Föroreningar har en utbredd effekt på miljön, inklusive naturresurserna. Det gör de naturliga elementen förorenade och skadliga att använda, vilket i slutändan får livet på planeten att lida. När ett förorenande ämne kommer in i vår naturliga miljö och förorenar den kallas denna process för förorening. Dessa föroreningar bildas mestadels på grund av flera mänskliga aktiviteter, mestadels av ekonomisk natur.


För att nämna några exempel - Kolmonoxid CO som frigörs av transportfordon förorenar luften; spår av olja som lämnats av stora oceanfartyg, förorenar havet och gör vatten skadligt för vattenlivet. Föroreningar är det omedelbara hot som miljön står inför idag och är också det mest framträdande. Klockan tickar kontinuerligt och för varje ögonblick som går ökar skadorna på miljön. Omedelbara åtgärder för att bevara miljön mot föroreningar måste vidtas av regeringen och andra intressenter. I en lekmans termer uppstår föroreningar när något oönskat kommer in i din naturliga miljö. Utsläpp av giftig gas vid förbränning av plast är förorening; blandning av skadliga kemikalier med jorden när den blandas med kemiska gödningsmedel, är förorening; när det kasserade avfallet från ditt hus på något sätt når ut i den öppna miljön, orsakar det föroreningar.


På samma sätt kan det finnas flera andra exempel på föroreningar. När det gäller nu kommer vi nedan att diskutera typerna av föroreningar. Dess huvudsakliga källa är förbränning av fossila bränslen av transportfordon och rök som kommer från fabrikerna. Dess huvudsakliga källa är avrinningsvattnet från tätortsbebyggelse, jordbruksfält och utsläpp av biprodukter från fabriker. Markföroreningar kan orsakas av flera faktorer som - felaktigt omhändertagande av avfall, användning av skadliga kemikalier inom jordbruksindustrin etc. Ljusförorening avser mer än vad som krävs av ljus i ett förorenat område, som är tillräckligt stort för att störa den naturliga miljön. Bullerföroreningar hänvisar till förekomsten av överdrivet buller som genereras av mänskliga aktiviteter som vägtransportfordon, jetplan, en hektisk marknad, högtalarmeddelanden etc.


Oavsett vilken typ av förorening det än är, har det alltid en nedbrytande effekt på miljön och människors hälsa eller påverkar annars den ena eller andra levande arten på jorden. Ljusföroreningar förvirrar rasande fåglar och orsakar ofta dödsolyckor. Idag hotas själva existensen av mänskligt liv på planeten jorden, tillsammans med livet i annan flora och fauna, till stor del av föroreningarna. Föroreningar påverkar allt som är nödvändigt för överlevnad - naturresurser, arter, hälsa etc. När något externt oönskat ämne som genereras av en mänsklig aktivitet kommer in i miljön, orsakar det föroreningar. Orsaker till föroreningar är alltid inducerade av människor och den naturliga orsaken till föroreningar är nästan försumbar.


Det finns ett antal mänskliga aktiviteter som orsakar föroreningar. Tonvis med giftigt avfall som genereras som en biprodukt i fabriker lämnas ut i floder och bäckar och förorenar dem; tusentals kubikmeter skadliga gaser släpps ut av transportfordon och förorenar luften; felaktigt kasserat avfall från tätorter, ströddes på land och vatten, vilket resulterade i såväl mark som vattenförorening. Nu när vi har fått en uppfattning om vad föroreningar är, kommer vi att gå vidare till att diskutera några av de betydande effekterna av föroreningar. Föroreningar förorenar den naturliga luften, vilket gör det skadligt att andas. Till exempel blandas giftiga gaser som släpps ut av transportfordon med luften, vilket leder till förorening.


När denna luft andas in av en människa eller ett djur, orsakar den allvarliga andningsbesvär. Vissa arter av djur och växter, som är mycket känsliga för sådana typer av föroreningar, dör. Felaktigt omhändertagande av avfall som genereras av områden i mänskliga bosättningar gör att detta avfall når våra naturligt förekommande vattendrag i form av avrinning. Stadsavfallet består av flera giftiga föreningar inklusive plast. Detta avfall är inte biologiskt nedbrytbart och stannar i vattnet, vilket gör det farligt att konsumera. Det leder också till en utarmning av populationen av vattenlevande arter som är mycket känsliga för föroreningar. Föroreningar orsakade på grund av jordbruksaktiviteter som användning av kemiska gödningsmedel, resulterar i toxicitet i jorden.


Kemiska gödselmedel består av skadliga kemiska föreningar, som blandas med jorden, vilket i slutändan gör den giftig. Det påverkar arterna av flora såväl som fauna som är beroende av jordens renhet för sin överlevnad. En av de mest framträdande effekterna av föroreningar på miljön är utarmningen av arter. När förorenande ämnen blandas med våra naturresurser skadar det de levande arterna på ett eller annat sätt. Gasformiga föroreningar, orsakar allvarliga luftvägsbesvär och minskar också livslängden för fauna och flora.


Global uppvärmning är en av huvudeffekterna av föroreningar som leder till ett antal miljöeffekter. Gasformiga föroreningar som kolmonoxid CO och koldioxid CO 2 som frigörs på grund av förbränning av fossila bränslen, stannar kvar i atmosfären vilket resulterar i växthuseffekt. Växthuseffekten å andra sidan är ansvarig för ett antal faktorer som oväntade klimatförändringar som resulterar i torka, svält etc; utarmning hos vattenlevande arter som korallrev, fiskar etc. Effekten av föroreningar på miljön är vidsträckt. Inte bara de föroreningseffekter som finns utan hotar också framtiden för flera arter om inga konkreta åtgärder vidtas för att förhindra föroreningar.


Hastigheten med vilken föroreningarna skadas är alldeles för mer än vad den skulle kunna repareras. Föroreningar avser förekomsten av oönskade ämnen; känd som föroreningar, i miljön. Föroreningar är ett omedelbart hot mot miljön och orsakar allvarliga skador på den. På senare tid har världen insett behovet av att hantera föroreningarna om jorden och dess biologiska mångfald ska bevaras. Förorening uppstår när en oönskad extern förening som huvudsakligen genereras på grund av mänskliga aktiviteter kommer in i miljön. Dessa föreningar kallas förorenande ämnen och orsakar allvarliga skador på miljön. Allt som utgör en del av miljön, det vill säga vattendrag, luft, flora och fauna, påverkas på ett eller annat sätt av föroreningarna.

No comments:

Post a Comment