Thursday, March 10, 2022

Positiva och negativa effekter av den industriella revolutionens uppsats

Positiva och negativa effekter av den industriella revolutionens uppsats



Skapa Flashcards. Familjen Davids fall Familjeteori: När jag läste om den strukturella modellen kom jag ihåg München eftersom hans första angelägenhet liksom jag själv var problemfokuserad inom ramen för. Ord: - Sidor: 2. De negativa konsekvenserna av industrialiseringen under 1700-talet Dessa sjukdomar är mycket fruktade och orsakade av kontakt med förorenat vatten eller mat. Litteratur 2. Vill du få en originaluppsats om detta ämne? Visa mer.





Bläddra bland våra andra uppsatser



Den industriella revolutionen var en förändring under mitten av århundradet från småskalig, inhemsk produktion av varor till maskinbaserad massproduktion av varor. Det anses vanligtvis ha mestadels eller bara positiva effekter på Europa. Även om revolutionen hade många positiva effekter, hade den sin beskärda del av negativa effekter också. Några av de positiva resultaten inkluderade den totala ökningen av produktion och värde på varor, förbättrad effektivitet i hur dessa varor tillverkades och utvecklingen av nya kraftkällor. Den industriella revolutionen orsakade också en stor befolkningsökning och urbanisering. Denna ökning resulterade i flera negativa effekter. Vissa inkluderade osäkra arbets- och levnadsförhållanden, barnarbete och brist på många offentliga tjänster.


Uppenbarligen hade den industriella revolutionen en enorm inverkan på det europeiska samhället med både positiva och negativa effekter. Den industriella revolutionen hade många positiva effekter. Sammantaget var ökningen i kvalitet, kvantitet och effektivitet av varor de främsta positiva effekterna av den industriella revolutionen. Allt började dock i jordbruksnäringen. På grund av många uppfinningar och förbättringar av jordbruksmetoderna, var många av de människor som arbetade marken på herrgårdar tvungna att flytta till städerna. Detta orsakade en ökning av antalet städer samt en ökning av befolkningen som bor i städerna - urbanisering. Detta var en positiv effekt av revolutionen.


Uppfinningar inom textilindustrin utvecklades också. Den första var den flygande skytteln som avsevärt påskyndade vävprocessen. Denna uppfinning ledde till en kedja av nya uppfinningar som kontinuerligt ökade hastigheten och effektiviteten i produktion och kvantitet, positiva och negativa effekter av den industriella revolutionens uppsats. Så småningom utvecklades inhemsk produktion av varor till större maskiner som kördes i fabriker, massproduktion och behovet av större kraftkällor. Denna förändring från inhemsk produktion av varor till fabriksbaserad produktion var en annan positiv effekt Dokument 1a och 1b.


Den storskaliga produktionen av varor, först inom textilindustrin, orsakade en minskning av priset på dessa varor. Detta ledde i sin tur till en bättre ekonomi. Allteftersom varorna blev billigare och ekonomin blev bättre ökade därför efterfrågan och produktionen. Dessa två effekter, den förbättrade ekonomin och prisnedgången på varor var också positiva. Eftersom maskinerna som massproducerade varor i fabriker var så stora, blev en ny, starkare kraftkälla en nödvändighet. Detta resulterade i uppfinningen av vattenramen, som sedan ledde till att ångmaskinen och förbränningsmotorn användes mest i fordon och andra transportsätt. Denna utveckling av nya kraftkällor var ytterligare en positiv effekt av revolutionen. Slutligen, eftersom urbanisering och industrialisering orsakade osäkra levnads- och arbetsförhållanden, gjordes en rad reformer för att förbättra dessa förhållanden.


Factory Act av var bland flera lagar som antogs som förbjöd barnarbete Doc 2. Det är uppenbart att den industriella revolutionen hade många positiva effekter på Europa. Flera negativa effekter av den industriella revolutionen utvecklades också trots dess många positiva effekter. Många av de negativa effekterna kom faktiskt som ett resultat av urbanisering och industrialisering. Enligt dokument 3, positiva och negativa effekter av den industriella revolutionens uppsats, antalet stora citat nästan fördubblades mellan och De primära negativa effekterna av den industriella revolutionen inkluderade arbetarnas arbets- och levnadsvillkor. På grund av sin låga sociala status och brist på pengar och mark, tvingades arbetarna att arbeta för människor med högre social status, eller bourgeoisin.


Som tidigare nämnts tvingades arbetarna, eller proletariatet, bort från sin mark eftersom deras manuella jordbruksarbete ersattes av snabbare, effektivare maskiner. Med nästan inga pengar, positiva och negativa effekter av den industriella revolutionens uppsats flyttade till städerna och började jobba direkt. Tyvärr gav deras fattigdom dem fruktansvärda arbets- och levnadsvillkor. De fick väldigt lite lön med tanke på antalet timmar de lade ner - de var vanligtvis överarbetade i upp till 16 timmar om dagen, positiva och negativa effekter av den industriella revolutionens uppsats.


Maskinerna de arbetade runt var mycket stora och farliga, och en arbetare kunde få sparken om han eller hon skadades av en maskin. Även de få timmar som arbetarna tillbringade hemma var ganska osäkra. Proletariatets familjer var också ofta överfulla - många gånger trängdes flera familjer in i ett litet bostadsutrymme. De ohälsosamma och överfulla levnadsvillkoren för arbetarna gav ytterligare en negativ effekt av den industriella revolutionen, positiva och negativa effekter av den industriella revolutionens uppsats. Detta bevisar att inte bara proletariatets arbetsförhållanden var farliga, utan de ohälsosamma förhållanden som de levde i gav också en osäker miljö som orsakade mångas död. Slutligen, en dominerande, negativ fråga som var resultatet av den industriella revolutionen var barnarbete.


Barn användes ofta i fabriker och kolgruvor på grund av deras storlek. I textilfabrikerna var de tillräckligt små för att pila under maskinerna och försöka fixa trassliga trådar med sina snabba, kvicka fingrar. Detta arbete var dock ganska farligt eftersom de kunde tappa fingrarna om de inte var tillräckligt snabba; om de blev skadade på det här sättet, eller på något sätt egentligen, kunde de det då positiva och negativa effekter av den industriella revolutionens uppsats deras jobb. Lyckligtvis var barnarbete en fråga som snart löstes på grund av Labor Acts of Mines Act, positiva och negativa effekter av den industriella revolutionens uppsats, och utan tvekan hade den industriella revolutionen ett stort antal negativa effekter.


Den industriella revolutionen var verkligen en rörelse som hade en enorm inverkan på Europa. Som med många saker hade det sina för- och nackdelar. Vissa fördelar bestod av ökningen av produktion, kvalitet och kvantitet av varor. Denna ökning ledde också till en annan positiv effekt: en förbättrad ekonomi på grund av sänkta varors priser. Några nackdelar inkluderade de osäkra arbetsförhållandena som arbetare drabbades av samt de ohälsosamma, överfulla levnadsförhållandena de var tvungna att hantera. Den industriella revolutionen kan ha haft sina upp- och nedgångar, men ändrade inte desto mindre Europas ansikte helt när det slutade. Tyvärr, men kopiering av text är förbjudet på denna webbplats.


Om du behöver detta eller något annat prov kan vi skicka det till dig via e-post. Vänligen ange din giltiga e-postadress. Kom ihåg att detta bara är en provuppsats och eftersom den kanske inte är original rekommenderar vi inte att du skickar in den. Vi kan dock redigera det här exemplet för att ge dig ett plagiatfritt papper. Sök efter: Sök. Relaterade inlägg: Familjeliv och kvinnor i den industriella revolutionen Industriella revolutionen Uppsatsexempel Industrirelationer och välfärd för arbetsmarknaden Industriella revolutionens förändringar och resultat Uppsatsexempel. Hej, vill du få positiva och negativa effekter av den industriella revolutionens uppsats ett papper? Vad sägs om att få en skräddarsydd? Kolla in det.


HÄMTA DITT ANPASSADE ESSÄEXEMPEL. Vi tål inte skräppost så mycket som du gör Nej tack. Jag föredrar att lida på egen hand. Vi kan dock redigera detta prov för att ge dig ett plagiatfritt papper. Redigera detta prov. Unikt akademiskt innehåll.





straffuppsatser



Detta orsakade en ökning av antalet städer samt en ökning av befolkningen som bor i städerna - urbanisering. Detta var en positiv effekt av revolutionen. Uppfinningar inom textilindustrin utvecklades också. Den första var den flygande skytteln som avsevärt påskyndade vävprocessen. Denna uppfinning ledde till en kedja av nya uppfinningar som kontinuerligt ökade hastigheten och effektiviteten i produktion och kvantitet. Så småningom utvecklades inhemsk produktion av varor till större maskiner som kördes i fabriker, massproduktion och behovet av större kraftkällor.


Denna förändring från inhemsk produktion av varor till fabriksbaserad produktion var en annan positiv effekt Dokument 1a och 1b. Den storskaliga produktionen av varor, först inom textilindustrin, orsakade en minskning av priset på dessa varor. Detta ledde i sin tur till en bättre ekonomi. Allteftersom varorna blev billigare och ekonomin blev bättre ökade därför efterfrågan och produktionen. Dessa två effekter, den förbättrade ekonomin och prisnedgången på varor var också positiva. Eftersom maskinerna som massproducerade varor i fabriker var så stora, blev en ny, starkare kraftkälla en nödvändighet. Detta resulterade i uppfinningen av vattenramen, som sedan ledde till att ångmaskinen och förbränningsmotorn användes mest i fordon och andra transportsätt.


Denna utveckling av nya kraftkällor var ytterligare en positiv effekt av revolutionen. Slutligen, eftersom urbanisering och industrialisering orsakade osäkra levnads- och arbetsförhållanden, gjordes en rad reformer för att förbättra dessa förhållanden. Factory Act av var bland flera lagar som antogs som förbjöd barnarbete Doc 2. Det är uppenbart att den industriella revolutionen hade många positiva effekter på Europa. Flera negativa effekter av den industriella revolutionen utvecklades också trots dess många positiva effekter. Många av de negativa effekterna kom faktiskt som ett resultat av urbanisering och industrialisering. Enligt dokument 3 nästan fördubblades antalet stora citat mellan och De primära negativa effekterna av den industriella revolutionen inkluderade arbetarnas arbets- och levnadsvillkor.


På grund av sin låga sociala status och brist på pengar och mark, tvingades arbetarna att arbeta för människor med högre social status, eller bourgeoisin. Som tidigare nämnts tvingades arbetarna, eller proletariatet, bort från sin mark eftersom deras manuella jordbruksarbete ersattes av snabbare, effektivare maskiner. Med nästan inga pengar flyttade de till städerna och började jobba direkt. Tyvärr gav deras fattigdom dem fruktansvärda arbets- och levnadsvillkor. De fick väldigt lite lön med tanke på antalet timmar de lade ner - de var vanligtvis överarbetade i upp till 16 timmar om dagen.


Maskinerna de arbetade runt var mycket stora och farliga, och en arbetare kunde få sparken om han eller hon skadades av en maskin. Även de få timmar som arbetarna tillbringade hemma var ganska osäkra. Proletariatets familjer var också ofta överfulla - många gånger trängdes flera familjer in i ett litet bostadsutrymme. De ohälsosamma och överfulla levnadsvillkoren för arbetarna gav ytterligare en negativ effekt av den industriella revolutionen. Detta bevisar att inte bara proletariatets arbetsförhållanden var farliga, utan de ohälsosamma förhållanden som de levde i gav också en osäker miljö som orsakade mångas död.


Slutligen, en dominerande, negativ fråga som var resultatet av den industriella revolutionen var barnarbete. Barn användes ofta i fabriker och kolgruvor på grund av deras storlek. I textilfabrikerna var de tillräckligt små för att pila under maskinerna och försöka fixa trassliga trådar med sina snabba, kvicka fingrar. Detta arbete var dock ganska farligt eftersom de kunde tappa fingrarna om de inte var tillräckligt snabba; om de skadades på det här sättet, eller på något sätt egentligen, kan de förlora jobbet. Miljöskador, från användning av gödningsmedel, gjorde att jorden utarmades på marken och många bönder övergav sin mark. Bönder levde i ett tillstånd av fattigdom och kunde inte försörja sina familjer.


Under , stora företag och företag växte och tjänade massor av pengar på bekostnad av arbetarna. Arbetarna tvingades arbeta under osäkra förhållanden, långa arbetstider och allt för liten eller ingen lön. Dessa sjukdomar är mycket fruktade och orsakade av kontakt med förorenat vatten eller mat. Maten är förorenad av förorening av marken och grödor samt de många gödningsmedel som bönderna skulle använda på grödorna. Andra sjukdomar inklusive tuberkulos och difteri, som är vanliga bakterieinfektioner, sprids lätt. Människor var kontinuerligt sjuka och stora andelar av dödsfallen orsakades av någon form av sjukdom eller undernäring. Industrialiseringen gjorde spridningen av sjukdomar snabbare med tanke på att alla tvingades flytta till de små industrialiserade städerna för sysselsättning.


Ekonomin under dessa tider orsakade en ökning av priserna. Ingen ville producera varor och handla med dem på grund av sjukdomen som så lätt spreds. Detta orsakade en kraftig ökning av priserna på varor som kom från utlandet. Bristen på arbetskraft orsakade en stor efterfrågan på alla att hjälpa till. Det börjar bli svårt att dölja det korrupta systemet eftersom barnen tvingas ljuga om sina villkor. Den informella klädesektorn i Bangladesh är svårast att reglera. Barn arbetar i verkstäderna som gör att de kan glida under radarn och utsättas för ännu mer exploatering. ICF 45 Det finns inga ordentliga lagar implementerade, och kollapser och bränder som dödar tusentals barn förbises. Den informella sektorn i Bangladesh är enorm och saknar tillräckligt skydd.


Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg. Uppsatser Uppsatser FlashCards. Bläddra i uppsatser. Logga in. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essay Inställningar Logga ut. Hemsida De positiva och negativa effekterna av den industriella revolutionen. De positiva och negativa effekterna av den industriella revolutionen ord 3 sidor öppet dokument. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Visa mer. Relaterade dokument Negativa effekter av industrialisering Medan kvinnor har börjat arbeta, tvingas de arbeta i textilfabriker med många farliga förhållanden, och de får inte ens rättvis kompensation för sitt hårda arbete. Läs mer. Ord: - Sidor: 5. Industriella revolutionen: positiva eller negativa effekter på samhället Arbetsvillkoren var på den lägsta nivån någonsin och arbetsgivarna hade inte hjärtat att skydda dem.


Vad hände under den viktorianska eran? Ord: - Sidor: 4. Hur påverkade den industriella revolutionen Amerika Med bristen på medicin var det också människor som blev så sjuka att de dog. Ord: - Sidor: 3. Positiva och negativa effekter av den industriella revolutionen Den industriella revolutionen sågs som positiva, men den förde också med sig många negativa saker. Ord: - Sidor: 6.

No comments:

Post a Comment